perjantai 15. helmikuuta 2008

Ovet

OVET –projektikuvausta

Lähdimme liikkeelle videoprojektiin hahmottelemalla suurelle paperille asioita, joita teema lapset ja media herätti. Loimme teemojen pohjalta käsikirjoituksen ja lähdimme kokeilemaan kuvaustekniikoita ulos. Aluksi ideana oli kuvata eri ovia, ja liitttää avautuviin oviin ääniä ikäänkuin ”portteina median maailmaan” hyvällä ja huonolla tavalla. Ensimmäisen suunnitelman mukaan ei videossamme ollut henkilöä, mutta projektin edetessä koimme, että hahmo toi mukanaan lisää konkreettisuutta ja samaistumiskohteen. Jossain vaiheessa myös suunnittelimme myös animaatiota.

Kuvasimme materiaalin yhden päivän aikana. Videomateriaalia kertyi todella paljon ja kuvatessa uusia ideoita syntyi ja työ kehittyi alkuperäisestä suunnitelmasta –sekä aiheesta– melko kauas. Kuvatessa ongelmia aiheutti huono loskainen sää ja tärisevä kuva. Muuten kuvaus oli aika inspiroivaa! Ääinä myös keräsimme kaupungilta ja joitakin rakennettiin itse.

Editoimisvaiheeseen lähdimme valikoimalla parhaita pätkiä. Paljosta materiaalista ja suunnitelmien runsaudesta johtuen alku oli hankalaa. Parhaista pätkistä materiaalia kertyi 15 minuuttia, joka kuitenkin lopulta lyheni 3 minuuttin. Editoimistyöskentely oli mielenkiintoista, mutta tekniikka teki temppujaan, ja välillä meinasi usko loppua. Vauhtiin päästyämme alkoi ohjelma tulla tutuksi ja idea tiivistyä. Vielä lopussa nauhoitimme paljon ääniä, mikä vaikutti mielestämme myönteisesti lopputulokseen.

Halusimme jättää videon avonaiseksi katsojan tulkinnalle, siksi siinä ei ole mitään selkeää määrittelevää juonta. Ehkä jopa meille videon tekijöille video edustaa erilaisia asioita. Sellaistahan on media, ihmisen omat kokemukset vaikuttavat tulkintoihin ja siihen miten katsoja kokee.

Ei kommentteja: